Την οργισμένη αντίδραση, αλλά και την άμεση παρέμβαση του προέδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, στις αυθαίρετες πρακτικές επιχειρηματιών που οικειοποιούνται τους χώρους δημόσιας περιουσίας, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, προκάλεσαν οι καταγγελίες για τοποθέτηση κεραίας  κινητής τηλεφωνίας εντός του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο!
 
Ο κ. Κολιάδης όχι μόνο διαπίστωσε ότι οι καταγγελίες ευσταθούν, αλλά μιλώντας στη «Ροδιακή» προανήγγειλε την άμεση αφαίρεσή της. Παράλληλα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που διέπει τον ΔΟΠΑΡ, όπως την έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη ο ίδιος με τις δημόσιες τοποθετήσεις του (σ.σ. «δεν είμαστε εδώ μόνο για να διεκπεραιώνουμε εκδηλώσεις, αλλά για να βάλουμε μια τάξη στις αθλητικές εγκαταστάσεις» έχει τονίσει χαρακτηριστικά), ότι άνοιξε ευθέως ζήτημα και για τις δύο μεγάλες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν την τελευταία 20ετία στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου!
Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Κολιάδης εξήγησε αρχικά μιλώντας στη «Ροδιακή» πώς έχει το ζήτημα με την κεραία στο Καρακόνερο: «Πριν από περίπου δέκα ημέρες εντοπίσαμε στον χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Ρόδου προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, μέσα στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα», την εγκατάσταση μιας κεραίας που ούτε έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση ποιος την τοποθέτησε, αλλά ούτε και τους σκοπούς που εξυπηρετεί», τόνισε αρχικά για να συνεχίσει στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες: «Επειδή για τη χρήση του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα», όπως επίσης και για όλους τους αθλητικούς χώρους στο νησί μας, υπεύθυνος είναι ο ΔΟΠΑΡ, ως πρόεδρος και έπειτα από συζήτηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα προβούμε σε όλες τις διαδικασίες για να αφαιρεθεί αυτή η κεραία, όπως επίσης θα επανεξετάσουμε τη χρήση των κεραιών στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου»!

 Ο κ. Κολιάδης ήταν σαφής για τους λόγους που επιτάσσουν αυτές τους τις ενέργειες: «Πρωταρχικός στόχος του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΡ από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε είναι η ασφάλεια των αθλητών και γενικά των πολιτών που δραστηριοποιούνται στους αθλητικούς χώρους της Ρόδου. Δεν θα επιτρέψουμε κεραίες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους», είπε κατηγορηματικά.


 Επιπλέον ο ίδιος προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς εξελίξεις και στο ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου «Διαγόρας», για τις οποίες παρεμπιπτόντως όπως ομολόγησε έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα εδώ και δύο μήνες: «Στη σχετική έρευνα που έκανα, διαπίστωσα ότι από το 2001 υπήρχε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό από την τότε επιτροπή του γηπέδου, με δύο εταιρείες τηλεφωνικής επικοινωνίας για την τοποθέτηση δύο μεγάλων κεραιών», υποστήριξε για να αναφέρει ακολούθως: «Παράλληλα το 2010 έγινε ανανέωση αυτού του συμφωνητικού, με όρους τους οποίους μου δημιούργησαν πολλά ερώτημα.
Το βασικότερο απ’ όλα είναι κατά πόσο είναι ασφαλές να έχουν τοποθετηθεί τέτοιας μεγάλης εμβέλειας κεραίες στο κέντρο της πόλης, μέσα σε ένα αθλητικό χώρο, ειδικά ακριβώς απέναντι από ένα σχολείο (σ.σ. «Καζούλλειο» γυμνάσιο – λύκειο), σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η αναζήτηση στοιχείων για τις κεραίες αυτές, ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες περίπου, αλλά και μετά από αυτό το συμβάν που έγινε στο «Καλλιπάτειρα» με την τοποθέτηση καινούργιας κεραίας, μη γνωρίζοντας και χωρίς να έχουμε ενημερωθεί γι’ αυτήν, θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες». 

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης ήταν σαφής και για τα κίνητρα από τα οποία εκπορεύονται οι συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ώστε να μην υπάρχουν κανενός είδους υπόνοιες ή σκιές επ’ αυτού: «Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες της Ρόδου, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε είτε το προσωπικό συμφέρον κάποιων, είτε το συμφέρον μεγάλων εταιρειών, να βλάψουν την υγεία του γενικού συνόλου».

 Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τις θέσεις του ή να υποκύψει σε διάφορες πιέσεις: «Θέλω να ξεκαθαρίσω και να διαβεβαιώσω,  επειδή πιθανόν να υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις, ότι δεν θα υποκύψουμε σε οποιαδήποτε πίεση ή συμφέρον, στο να παραμείνουν οι κεραίες σε αθλητικούς χώρους μαζικής προσέλευσης νέων και όχι μόνο πολιτών. Γι’ αυτό το λόγο θα υπάρξει μέσα στο επόμενο διάστημα επίσημη ενημέρωση για τις ανάλογες ενέργειες που θα προβούμε ως οργανισμός. Για τον ΔΟΠΑΡ η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι απλώς ένας σκοπός αλλά ο μοναδικός στόχος τη δεδομένη στιγμή».