Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φωτοβολταϊκά που έχουν καλυφθεί από χιόνια και αιολικά χωρίς ανέμους δεν παράγουν ενέργεια

  


Φωτοβολταϊκά που έχουν καλυφθεί από χιόνια και αιολικά χωρίς ανέμους δεν παράγουν ενέργεια

Χωρίς ανέμους, τα αιολικά πάρκα δεν παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Οταν πάλι οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, θέτονται εκτός λειτουργίας για λόγους ασφαλείας. Αν παράλληλα χιονίζει, τα φωτοβολταϊκά που έχουν καλυφθεί από τα χιόνια, επίσης δεν παράγουν Ενέργεια. Και όταν συνυπάρχουν οι παραπάνω συνθήκες, συνήθως αυτό σημαίνει και περισσότερο κρύο, που με τη σειρά του ανεβάζει τη ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με την κακοκαιρία «Μήδεια».

Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν η εκτιμώμενη αύξηση της ζήτησης, από τις παραμονές της κακοκαιρίας μπήκαν σε λειτουργία οι λεγόμενες «Μονάδες Βάσης». Τέτοιες μονάδες χαρακτηρίζονται όσες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να είναι σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο, από τις οποίες μόνο οι λιγνιτικές λειτουργούν με καύσιμο που δεν είναι εισαγόμενο, όπως το φυσικό αέριο και το ντίζελ.

Και έτσι, η μονάδα 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, ο ΑΗΣ Μελίτης και η μονάδα 1 του ΑΗΣ Καρδιάς «μπήκαν» στο σύστημα ώστε να μην αντιμετωπίσει η χώρα ένα γενικευμένο «μπλακ άουτ», μονάδες που σύμφωνα με το σχέδιο «απολιγνιτοποίησης» θα έχουν κλείσει οριστικά το αργότερο το 2028, προκειμένου να «αδειάσουν τη γωνιά» της αγοράς Ενέργειας στους επιχειρηματικούς ομίλους της «πράσινης ανάπτυξης», με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Οι τωρινές συνθήκες είναι λοιπόν και «εικόνα απ' το μέλλον»: Δείχνουν τι θα γίνεται στις κακοκαιρίες αν σε λίγα χρόνια ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της απολιγνιτοποίησης και ο φτηνός εγχώριος λιγνίτης μείνει εντελώς αναξιοποίητος, με τον λαό να είναι έρμαιο των πανάκριβων εισαγωγών στο πλαίσιο και της ενιαίας αγοράς Ενέργειας της ΕΕ, αντί για την οργανωμένη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πηγών Ενέργειας.

ΠΗΓΗ: https://energypress.gr/news/fotovoltaika-poy-ehoyn-kalyfthei-apo-hionia-kai-aiolika-horis-anemoys-den-paragoyn-energeia

Χρήστος Κολοβός: "Για ακόμη μια φορά οι ΑΠΕ, ηλεκτροπαραγωγικά, είναι ένα πλήρες ανέκδοτο"


«Αυτές τις ημέρες οι λιγνίτες λόγω των καιρικών συνθηκών είναι στο φουλ. Για ακόμη μια φορά οι ΑΠΕ ηλεκτροπαραγωγικά είναι ένα πλήρες ανέκδοτο. Τα φωτοβολταϊκά είναι σκεπασμένα από τα χιόνια και τα αιολικά ανεβοκατεβάζοντας φορτία ταλαιπωρώντας τα συστήματα μεταφοράς και δημιουργώντας προβλήματα». Ο Χρήστος Κολοβός Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στη συνέντευξή του στο kozani.tv και στον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη είπε επίσης ότι «ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ με ανακοίνωσή του δηλώνει επίσημα στις 14 Φεβρουαρίου πως στις περιπτώσεις κακοκαιρίας η παραγωγή των ΑΠΕ δεν θεωρείται δεδομένη και για αυτό στα έκτακτα μέτρα θωράκισης του συστήματος της χώρας έχει ζητήσει να δουλεύουν οι λιγνίτες και μονάδες φυσικού αερίου προκειμένου να σταθεροποιηθεί το σύστημα μετά το blackout που σημειώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου»

ΠΗΓΗ: https://energypress.gr/news/hristos-kolovos-gia-akomi-mia-fora-oi-ape-ilektroparagogika-einai-ena-plires-anekdoto

ΣΤΟΙΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ BLOG: 


FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.