Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Τα διαβατήρια εμβολίων θα οδηγήσουν σε αλγοριθμικές διακρίσεις

 



Αποκλειστικό: Τα διαβατήρια εμβολίων θα οδηγήσουν σε αλγοριθμικές διακρίσεις, προειδοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας απορρήτου

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας αμερικανικής εταιρείας απορρήτου δεδομένων δήλωσε ότι θα είναι αδύνατο για τις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τα προσωπικά δεδομένα υγείας απόρρητα  όταν εισάγουν διαβατήρια εμβολίων κοραναϊού και ότι ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε «αλγοριθμική διάκριση».

Σε συνέντευξή του στο Breitbart London, ο Rob Shavell, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής εταιρείας απορρήτου Abine, η οποία διαχειρίζεται την υπηρεσία καθαρισμού δεδομένων DeleteMe, δήλωσε ότι είναι λάθος για ηγέτες όπως η Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen να κάνουν « γενικές δηλώσεις "ότι τα διαβατήρια εμβολίων θα σέβονται την προστασία δεδομένων, την ασφάλεια [και] το απόρρητο".

 «Οι κυβερνήσεις λένε ξανά και ξανά ότι παρέχουν μια υπηρεσία δεδομένων στους πολίτες τους και ισχυρίζονται ότι θα προστατευτεί, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι αυτές οι πληροφορίες καταλήγουν σε προφίλ δεδομένων που είναι διαθέσιμα στις αναζητήσεις Google», είπε.

 «Τα συστήματα που έχουμε είναι πολύ περίπλοκα και όταν αυτά τα δεδομένα ψηφιοποιηθούν και αναπαράγονται στη βάση δεδομένων της χώρας στην οποία ταξιδεύετε, με το δικό της σύνολο πρωτοκόλλων απορρήτου, κοιτάτε ένα επεκτεινόμενο σύμπαν» δεδομένων που δεν μπορούν να διατηρηθεί ασφαλής, εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DeleteMe.

 Είτε πρόκειται για το Digital Green Pass της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Common Pass του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, είτε για ιδιωτικά έργα από εταιρείες αεροπορικών ταξιδιών, ο κ. Shavel είπε ότι όλοι θα είναι επιρρεπείς σε διαρροή δεδομένων, καθώς οι βασικές αρχές της αποθήκευσης δεδομένων σε πολλές βάσεις δεδομένων ενεργούν «όπως η βαρύτητα και φυσική »στην ικανότητά της να διαδίδεται.

Η μεγάλη ανησυχία για τον κ. Shavel σχετικά με το σύστημα διαβατηρίων εμβολίων είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί για την αλγοριθμική διάκριση εναντίον ομάδων ανθρώπων, δημιουργώντας έναν κόσμο στον οποίο «λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς τη γνώση μας απλώς και μόνο επειδή ήταν εύκολο να ταξινομήσουμε και να κατηγοριοποιήσουμε ως 1. Άργησε να εμβολιαστεί  2. Εμβολιάστηκε νωρίς 3. Χωρίς εμβολιασμό. Όλες αυτές οι πληροφορίες γίνονται εύκολα συγκρίσιμες και ταξινομημένες. ”

 Είπε ότι ακόμη και αν μια κυβέρνηση δηλώσει ότι αυτές οι πληροφορίες δεν θα είναι προσωπικά αναγνωρίσιμες, μόλις αρχίσετε να ταξινομείτε την τοποθεσία και τη συμπεριφορά - όπως άτομα σε μια «μικρή πόλη στο βόρειο Ηνωμένο Βασίλειο» που δεν εμβολιάστηκαν - γίνεται ευκολότερο για αλγοριθμική διάκριση.

 Ο Shavel είπε ότι τελικά όλα αυτά τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν σε ένα «κεντρικό προφίλ για εσάς που είναι κυριολεκτικά διαθέσιμο σε οποιονδήποτε θέλει να ξοδέψει πέντε ή δέκα δολάρια για να το κατεβάσει».

 Είπε ότι η αλγοριθμική διάκριση μπορεί να κυμαίνεται από εργοδότες που αρνούνται να προσλάβουν μελλοντικούς εργαζομένους, ασφαλιστές που αρνούνται την υπηρεσία, έως ορισμένες ομάδες που έχουν προτεραιότητα για οικονομικές ευκαιρίες.

 «Αυτό που βρίσκουμε είναι ότι όλο και περισσότερα δεδομένα που υποτίθεται ότι προορίζονται για μια συγκεκριμένη περιοχή, ακόμη και στην κυβέρνηση, εισχωρούν σε προφίλ χρηματιστηριακών δεδομένων επειδή το αγοράζουν, το τρίβουν και ανακαλύπτουν πώς να το συσχετίσουν. Όσο περισσότερα δεδομένα βάζουν στο προφίλ για εμάς, τόσο πιο πολύτιμο είναι να πουλήσουν », εξήγησε.

 Μέσω αυτής της συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, προειδοποίησε ότι η Δύση ουσιαστικά δημιουργεί μια «ύπουλη καπιταλιστική» εκδοχή του κινεζικού συστήματος κοινωνικής πίστωσης - αν και με λιγότερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για να μετριάσει τις πιθανότητες διαβατηρίων εμβολίων που οδηγούν σε αλγοριθμική διάκριση, κάλεσε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν μη ψηφιακές λύσεις, προτείνοντας τη χρήση αυτοκόλλητων ετικετών στα διαβατήρια που παρέχονται από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

 Ο Shavell είπε ότι ενώ τα διαβατήρια εμβολίων μπορεί να είναι απαραίτητα για την οικονομική ανάκαμψη, οι κυβερνήσεις πρέπει να εξετάζουν «πράγματα που είναι χαμηλής τεχνολογίας και δεν αναπαράγονται σε έναν τρελό αριθμό βάσεων δεδομένων που μας θέτουν σε κίνδυνο μέχρι το τέλος του χρόνου». Παρατήρησε ότι οι προτάσεις από αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου ότι τα διαβατήρια εμβολίων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε σούπερ μάρκετ είναι «εμβληματική του τρόπου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων, είναι σαν το σύνδρομο βρασμένου βατράχου».

 Ο κ. Shavell είπε ότι αρχικά, οι κυβερνήσεις θα ισχυρίζονται ότι τα διαβατήρια εμβολίων θα χρησιμοποιούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης εθνικής ασφάλειας, όπως τα αεροπορικά ταξίδια, ωστόσο, θα επεκτείνουν αργά το πεδίο εφαρμογής τους σε αυτό που χαρακτήρισε «υποχρεωτικές επιλογές» με «φανταχτερή γλώσσα», με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αναγκάζονται να μεταφέρουν αποδείξεις εμβολιασμού για καθημερινά πράγματα.

 Τόσο ο υπουργός εμβολίων Nadhim Zahawi όσο και ο υπουργός υπουργικού συμβουλίου Michael Gove έχουν προηγουμένως αρνηθεί ότι η βρετανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα σύστημα διαβατηρίων εμβολίων στην εγχώρια αγορά, ωστόσο, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει χρηματοδοτήσει τουλάχιστον οκτώ ξεχωριστά έργα για την ανάπτυξη συστημάτων ψηφιακής κάρτας υγείας.

 Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Gove θα συνεχίσει το έργο για την ανάπτυξη μιας «πιστοποίησης κατάστασης Covid», την οποία είπε ότι θα μπορούσε να απαιτείται για να πάει σε δημόσιους χώρους όπως θέατρα ή ακόμη και να πάει στην παμπ. Αυτό ήρθε λίγους μήνες αφότου εξέδωσε προσωπικά μια κατηγορηματική άρνηση στη ζωντανή εθνική τηλεόραση ότι ένα τέτοιο σύστημα ήταν σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: https://www.breitbart.com/europe/2021/03/09/exclusive-vaccine-passports-will-lead-to-algorithmic-discrimination-warns-privacy-firm-ceo/

ΣΤΟΙΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ BLOG: 

FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.