Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΝΤ & Ε.Τ.Δ ΕΙΔΗΚΑ ΤΡΑΒΗΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (SDR) 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

 


ΔΝΤ & Ε.Τ.Δ ΕΙΔΗΚΑ ΤΡΑΒΗΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (SDR) 
7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε 


Πόσοι πολίτες γνωρίζουν τη γίνεται με τα οικονομικά της χώρας μας; Πόσοι γνωρίζουν για την συμμετοχή της Ελλάδας στην ίδρυση του ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο); Δείτε και το βίντεο που πολίτης ρωτάει τον τέως πρωθυπουργό - Αλέξη Τσίπρα για το Bretton Woods! 

Αρθρο απο την επίσημη σελίδα του Δ.Ν.Τ: Ας ξεκινήσουμε από την αρχή - Τι είναι το SDR; Είναι λεφτά; 

Τα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR) είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, αν και όχι χρήματα με την κλασική έννοια, επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά πραγμάτων. Η αξία ενός SDR βασίζεται σε ένα καλάθι με τα πέντε κορυφαία νομίσματα του κόσμου - το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ, το γιουάν, το γιεν και τη βρετανική λίρα. Το SDR είναι μια λογιστική μονάδα για τις συναλλαγές του ΔΝΤ με τις χώρες μέλη - και ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο στα διεθνή αποθέματα των χωρών.

Γιατί τα SDR είναι σημαντικά για τα αποθέματα; 
Τα διεθνή αποθέματα μοιάζουν με μεγάλους εθνικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου σε ξένα νομίσματα - συνήθως διαχειρίζονται η κεντρική τράπεζα - που διασφαλίζουν ότι μια χώρα διαθέτει τα ξένα νομίσματα που χρειάζεται για να εμπορευτεί με τον κόσμο (π.χ., για να πληρώσει για εισαγωγές). Η προσθήκη SDR στα διεθνή αποθέματα μιας χώρας την καθιστά πιο ανθεκτική οικονομικά. Σε περιόδους κρίσης, μια χώρα μπορεί να πάρει από τις αποταμιεύσεις της για επείγουσες ανάγκες (π.χ., να πληρώσει για την εισαγωγή εμβολίων). 

Γιατί η Ελλάδα δεν πήρε από τις αποταμιεύσεις της την περιοδο κρίσης και οι κυβερνώντες μας έβαλαν στα μνημόνια;;; 


Λοιπόν, πώς μια νέα κατανομή SDR θα βοηθήσει τις χώρες; Ο κόσμος περνά τη χειρότερη οικονομική κρίση σε καιρό ειρήνης από τη Μεγάλη ressionφεση. Σε περίπου 150 χώρες, το κατά κεφαλήν εισόδημα φέτος θα είναι χαμηλότερο από το 2019. Πολλές χώρες είναι λιγότερο σε θέση να πληρώσουν για εμβόλια ή να επενδύσουν στην ανάκτησή τους - και είναι πιο χρεωμένες.

Εδώ έρχεται μια νέα κατανομή SDR. Συμπληρώνει τα αποθέματα χωρών, χρησιμοποιώντας τη συλλογική δύναμη της ιδιότητας του μέλους του Ταμείου για να κάνει και τις 190 χώρες μέλη λίγο πιο δυνατές. Θα παρέχει στήριξη ρευστότητας σε πολλές αναπτυσσόμενες και χαμηλού εισοδήματος χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, επιτρέποντάς τους να πληρώσουν για υγειονομική περίθαλψη και να υποστηρίξουν ευάλωτα άτομα. Όλες οι χώρες θα επωφεληθούν από την ταχεία εξάλειψη του ιού. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν τους οικονομικούς πόρους για να το κάνουν αυτό.

Εάν τα SDR δεν είναι χρήματα, πώς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι χώρες; 
Οι χώρες μπορούν να ανταλλάξουν τα SDR τους για σκληρά νομίσματα με άλλα μέλη του ΔΝΤ. Αυτό έχει γίνει ιστορικά σε εθελοντική βάση, με τις χώρες σε ισχυρότερη οικονομική θέση να συμφωνούν να βοηθούν άλλους όταν χρειάζεται. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα ΕΤΔ τους σε μια σειρά πράξεων με άλλες χώρες ή να διακανονίσουν οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του Ταμείου. Πολλές χώρες μέλη που δεν χρειάζονται την υποστήριξη έχουν χρησιμοποιήσει SDR για τη στήριξη χρηματοδότησης με προνόμια σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Λοιπόν, για πόσο μιλάμε; 
Τα κονδύλια SDR κατανέμονται ανάλογα με τη συμμετοχή των χωρών στο κεφάλαιο του ΔΝΤ, τα οποία με τη σειρά τους σχετίζονται στενά με το μέγεθος των οικονομιών τους. Από μια πιθανή κατανομή SDR ύψους 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, 274 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν σε αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες, αύξηση 10% στα διεθνή αποθέματά τους, και σε ορισμένες περιπτώσεις, διπλασιασμό τους. Οι χώρες χαμηλού εισοδήματος θα λάβουν περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια, σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο από το 6% του ΑΕΠ τους.

Από την έναρξη της πανδημίας, το ΔΝΤ έχει ήδη κινητοποιήσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε ΕΤΔ εθελοντικά δεσμευμένα από ορισμένα μέλη που μπορούν να δανειστούν σε χώρες χαμηλού εισοδήματος με μηδενικό επιτόκιο. Αν και αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ για τις μεγαλύτερες οικονομίες, μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας καταστροφικής κρίσης.

Έχει γίνει προηγουμένως μια γενική κατανομή SDR; 
Ναί. Προηγήθηκαν τρεις γενικές κατανομές. Το πιο πρόσφατο ήταν το 2009, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Κρίσης, όταν το ΔΝΤ διέθεσε το ισοδύναμο των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέα SDR για τη συμμετοχή του. Θεωρείται ευρέως ότι συνέβαλε στη σταθεροποίηση των οικονομικών συνθηκών σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει κόστος για την κατανομή των SDR; 
Η κατανομή SDR είναι δωρεάν. Η κατανομή των ΕΤΔ δεν απαιτεί συνεισφορές από τους προϋπολογισμούς των χωρών χορηγών. Τα ΕΤΔ είναι αποθεματικό, όχι ξένη βοήθεια. Το πιο σημαντικό, μια κατανομή ΕΤΔ δεν προσθέτει στο βάρος του δημόσιου χρέους οποιασδήποτε χώρας.

ΠΗΓΗ: https://www.imf.org/en/Topics/special-drawing-right/seven-things-you-need-to-know-about-sdr-allocations

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ !!!  
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ Αρ. 766 ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ( Δ.Ν.Τ. ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ WORLD BANK !!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ … ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΤΟΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ …

ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΟ ΕΡΓΟ… WORLD BANK (Bretton Woods). ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ: ΕΡΓΟ: ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ(100 χιλιόμετρα). ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1976. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ WORLD BANK !!! ΕΚΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΗ ΕΜΠΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΕΚΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ …

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ !!! ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΣΤΟ BRETTON WOODS !!!

SDR ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΗΝ 28/12/2015 ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΦΕΚ Α’ 315/1945 Bretton Woods !!! ΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΑΞΕΛ ΣΙΠΡΑ !!!


Αλφειός: ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΞΕΛ ΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΕΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΞΕΡΟΚΑΤΑΠΙΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΧΑΤΖΗ-ΠΑΠΑΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΦΕΚ Α’ 315/1945 … ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ , ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ … ΦΡΕΣΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ;;; ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ;;; ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ;;; ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ;;; ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ;;; 

Bretton Woods. ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Ε;; ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΤΣΙΠΡΑ Ε;;; ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ 2011 Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ;;; ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ !


Bretton Woods. Ν. 1086/4-7-1980 ΦΕΚ Α” 256 , Β” ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Δ.Ν.Τ. ! ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΒΗΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΕΤΔ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ !

ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ Bretton Woods ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ !!!! Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ;;; Ε ΛΑΜΟΓΙΑ ;;;

ΠΗΓΗ: https://alfeiospotamos.gr/?p=19681

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG: 
ΤΗΛ 6937248098 - ΕΜΑΙΛ: esy.kallitheasrodou@gmail.com
FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr














Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.