Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντής του ΟΗΕ προειδοποιεί την Ευρώπη για μεταναστευτική κρίση εν μέσω της παγκόσμιας έλλειψης τροφίμων

 

Ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η Ευρώπη πρέπει είτε να πληρώσει για περισσότερη επισιτιστική βοήθεια στο εξωτερικό είτε να αντιμετωπίσει μια «κόλαση στη γη» μεταναστευτική κρίση.

Πληρώστε για το φαγητό του αναπτυσσόμενου κόσμου ή αντιμετωπίστε μια άλλη μεταναστευτική κρίση — αυτό είναι το τελεσίγραφο που έθεσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ στους ηγέτες της Ευρώπης.

Η δραματική προειδοποίηση έρχεται καθώς ο παγκόσμιος οργανισμός αρχίζει να παλεύει να πληρώσει για τα τρόφιμα που δίνει σε μέρη του κόσμου που έχουν πληγεί από την πείνα, με τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να διακόπτει τον εφοδιασμό τροφίμων παγκοσμίως και, κατ' επέκταση, να ανεβάζει τις τιμές.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του POLITICO , ο επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος έχει προειδοποιήσει ότι το σχέδιό του βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι η Ευρώπη είτε πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια για την αποστολή της ομάδας του ΟΗΕ ή να αντιμετωπίσει μια τρομερή μεταναστευτική κρίση.

«Μας λείπουν δισεκατομμύρια», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας Τροφίμων Ντέιβιντ Μπίσλεϊ. «Η αποτυχία να δοθούν φέτος μερικά επιπλέον δισεκατομμύρια δολάρια σημαίνει ότι θα έχετε λιμό, αποσταθεροποίηση και μαζική μετανάστευση».

«Αν νομίζετε ότι έχουμε κόλαση στη γη τώρα, απλά ετοιμαστείτε», συνέχισε ο πρώην Κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας. «Αν παραμελήσουμε τη βόρεια Αφρική, η βόρεια Αφρική θα έρθει στην Ευρώπη. Αν παραμελήσουμε τη Μέση Ανατολή, [η] Μέση Ανατολή έρχεται στην Ευρώπη».

Ωστόσο, ο Beasley ήθελε να τονίσει ότι δεν είναι μόνο μια μεταναστευτική κρίση που η Ευρώπη διατρέχει τον κίνδυνο με τη συνεχιζόμενη επισιτιστική κρίση. Ο πρώην Ρεπουμπλικανός πολιτικός ζωγράφισε μια εικόνα μαζικών αναταραχών στην Αφρική, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης.

«Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στο Παρίσι, το Σικάγο και τις Βρυξέλλες όταν δεν υπάρχει αρκετό φαγητό;» ρώτησε. «Είναι εύκολο να κάθεσαι στο ψηλό σου άλογο στον χρυσελεφάντινο πύργο σου όταν δεν είσαι αυτός που πεινάει».

Το τρομερό τελεσίγραφο του Beasley - αν και αναμφίβολα είναι πολύ πιο γραφικό από τις προειδοποιήσεις άλλων αξιωματούχων - είναι ως επί το πλείστον σύμφωνο με τις μελλοντικές προβλέψεις άλλων ειδικών.

Η Ουκρανία - με το παρατσούκλι το καλάθι του ψωμιού της Ευρώπης - είναι υπεύθυνη για ένα σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας παραγωγής σιταριού, με την ίδια και τη Ρωσία να κατέχουν περίπου το 30 τοις εκατό του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς στα σιτηρά.

Και οι δύο χώρες έχουν επίσης σημαντικό ρόλο στην παραγωγή και την εξαγωγή λιπασμάτων, χωρίς τον οποίο οι αποδόσεις των καλλιεργειών θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 50 τοις εκατό στη Σουηδία, για παράδειγμα.

Ωστόσο, λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, οι εξαγωγές έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει, με τα ρωσικά πλοία να εμποδίζουν τα ουκρανικά πλοία να έχουν πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα και να τροφοδοτούν τον κόσμο.

Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων σημαίνει ότι μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση είναι πιθανό να προβλεφθεί, με πολλούς ειδικούς να προειδοποιούν τώρα για λιμό σε μέρη του κόσμου που κινδυνεύουν περισσότερο.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, τα παγκόσμια ποσοστά πείνας και πείνας αυξάνονται», δήλωσε ο Michael Fakhri, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή. «Με τη ρωσική εισβολή, αντιμετωπίζουμε τώρα τον κίνδυνο επικείμενου λιμού και ασιτίας σε περισσότερα μέρη σε όλο τον κόσμο».

Ωστόσο, τα πράγματα φαίνονται ιδιαίτερα άσχημα για το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, με την Ουκρανία να χρησίμευε προηγουμένως ως η μεγαλύτερη πηγή τροφής του προγράμματος το 2021, και η συνολική αύξηση των τιμών των τροφίμων είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές ελλείψεις στον προϋπολογισμό που ο Beasley τώρα φαίνεται απελπισμένος να επιτύχει. Η Ευρώπη θα βοηθήσει στην πλήρωση.

Αν και αναμφίβολα θα χρησιμεύσει ως άλλο ένα ανεπιθύμητο έξοδο για την ήπειρο σε μια περίοδο που τα πορτοφόλια είναι ήδη σφιχτά, ο πρώην κυβερνήτης προειδοποιεί ότι το μπλοκ δεν έχει πραγματικά πολλές επιλογές.

«Θα το πληρώσεις εκατονταπλάσια αν δεν το κάνεις», προειδοποίησε.

ΠΗΓΗ: https://www.breitbart.com/europe/2022/03/26/un-tsar-warns-europe-of-hell-on-earth-migrant-crisis-amid-global-food-shortage/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG: 
ΤΗΛ 6937248098 - ΕΜΑΙΛ: esy.kallitheasrodou@gmail.com
FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.