Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ 'ΠΡΑΣΙΝA' ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ - ΨΗΦΙΣΕ Η Ε.Ε

 

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ- Η Ε.Ε ΨΗΦΙΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ 'ΠΡΑΣΙΝA' 

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;;; ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. 


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ— Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν την Τετάρτη για τη συμπερίληψη του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας στη λίστα βιώσιμων δραστηριοτήτων της, υποστηρίζοντας μια πρόταση από το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ που έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική από περιβαλλοντικές ομάδες και τώρα φαίνεται έτοιμο να προκαλέσει νομικές προκλήσεις.

Καθώς η ΕΕ θέλει να θέσει τα καλύτερα παγκόσμια πρότυπα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η απόφαση θα μπορούσε να αμαυρώσει την εικόνα της και να αμφισβητήσει τη δέσμευση της περιοχής να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Το κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι η πυρηνική ενέργεια και η ηλεκτρική ενέργεια από αέριο από εργοστάσια χαρακτηρίζονται πλέον ως «πράσινη ενέργεια». Η πρόταση περνά από το κοινοβούλιο της ΕΕ καθώς η Ρωσία απειλεί να διακόψει κάθε διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη υπό το φως του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Η είδηση ​​μεταδόθηκε από το Disclose TV το πρωί της Τετάρτης και φυσικά κανένα ελληνικό μέσο δεν μετέδωσε την είδηση. 

«Καθώς η ΕΕ θέλει να θέσει τα καλύτερα παγκόσμια πρότυπα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, η απόφαση θα μπορούσε να αμαυρώσει την εικόνα της και να αμφισβητήσει τη δέσμευση της περιοχής να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050», ισχυρίστηκε το Associated Press.

Η  πρόταση θα ανοίξει τον δρόμο για επενδύσεις σε πυρηνικούς σταθμούς δυνάμει των διατάξεων για την «πράσινη» ενέργεια έως το 2045, ενώ οι επενδύσεις φυσικού αερίου μπορούν επίσης να θεωρηθούν «πράσινες» έως τουλάχιστον το 2030, εάν οι εκπομπές άνθρακα πέφτουν κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

«Μπορεί η ενεργειακή κρίση του φετινού χειμώνα να συγκλονίσει την Ευρώπη στον κλιματικό ρεαλισμό;»

«Ο χαρακτηρισμός των επενδύσεων στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια ως βιώσιμες έρχεται σε αντίθεση με την Πράσινη Συμφωνία», δήλωσε η πρόεδρος των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ska Keller.

Η ΕΕ τηρεί μια «ταξονομία» ή εγχειρίδιο κανόνων, που ορίζει ποιοι τύποι ενεργειακών επενδύσεων μπορούν να χαρακτηριστούν «πράσινες». Η ορολογία θεωρείται πολύτιμη για σκοπούς μάρκετινγκ και για την προσέλκυση επενδυτών που αναζητούν έργα φιλικά προς το κλίμα. Τα «πράσινα» έργα είναι επίσης επιλέξιμα για ευνοϊκά κρατικά δάνεια, ακόμη και οριστικές κρατικές επιδοτήσεις.

Η ταξινόμηση υποτίθεται ότι αποτρέπει το «greenwashing», που ορίζεται χαλαρά ως ψευδής ισχυρισμός ότι ένα έργο είναι φιλικό προς το κλίμα, αν και οι ριζοσπάστες Πράσινοι χρησιμοποιούν χλευαστικά τον όρο για κάθε επιχείρηση που θεωρούν ανεπαρκώς καθαρή.  

Ο νόμος που εγκρίθηκε με 328-278 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας την Τετάρτη θα προσθέσει πολλά έργα φυσικού αερίου και πυρηνικής ενέργειας στην ταξινόμηση, ξεκινώντας από το επόμενο έτος. 

Οι περιβαλλοντολόγοι κατήγγειλαν την κίνηση και διαδήλωσαν έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους, επειδή είναι αμετάβλητα εχθρικοί απέναντι στην πυρηνική ενέργεια, όσο «καθαρή» κι αν είναι.

πηγη: beckernews.com/environmentalists-stunned-green-energy-45771/

πηγη:www.breitbart.com/

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!!! 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει  εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες  θα  είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.   
Μια  από  αυτές  τις  τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω  ηλεκτρολυτικής  διαδικασίας  με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση,την ηλιακή.   
Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την  χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.   
Η  Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.   

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:
 ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944
ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com
FACEBOOK Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. http://txs.oramaellas.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.