Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια για να εμβολιάζουν ασθενείς

 

Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια για να εμβολιάζουν ασθενείς

Σχεδιάζουν να «εμβολιάσουν» τις μάζες ενάντια στη θέλησή μας; Γιατί το NIH χρησιμοποίησε κουτιά με γενετικά τροποποιημένα κουνούπια για να εμβολιάσει ασθενείς;

Μια κυψέλη από γενετικά τροποποιημένα κουνούπια εμβολίασε αποτελεσματικά έναν άνθρωπο κατά της ελονοσίας σε μια δοκιμή που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας σχετικά με την ικανότητα των εντόμων να εμβολιάζουν.

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη κράτησαν περίπου 200 πεινασμένα, γονιδιακά αλλαγμένα κουνούπια αιχμάλωτα σε ένα κουτί.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν τοποθέτησαν τα χέρια τους πάνω από το κουτί με τα κουνούπια, επιτρέποντας στα αιμοδιψά έντομα να γλεντήσουν με τη σάρκα τους.

Τα κουνούπια μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές ενέσεις, υποστηρίζει ο Δρ Sean Murphy, ένας ερευνητής που διεξήγαγε τη μελέτη.

«Χρησιμοποιούμε τα κουνούπια σαν να είναι 1.000 μικρές ιπτάμενες σύριγγες», είπε ο Murphy στο NPR.

Τα κουνούπια μετέδωσαν ζωντανά παράσιτα Plasmodium που προκαλούν ελονοσία στους είκοσι έξι συμμετέχοντες της μελέτης, που ο καθένας έλαβε 4.100 $ για να υποβληθεί στο πείραμα.

Μια ελάχιστη ποσότητα της θανατηφόρας ασθένειας μεταδόθηκε μέσω της επίθεσης των κουνουπιών στα χέρια τους, όχι αρκετή για να αρρωστήσει τους ανθρώπους.

Τα εκατοντάδες τσιμπήματα κουνουπιών παρείχαν αρκετά αντισώματα για να διαρκέσουν μερικούς μήνες.

Οι ερευνητές τροποποίησαν γενετικά τα κουνούπια χρησιμοποιώντας τεχνολογία γονιδιώματος γνωστή ως Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats, το CRISPR, ένα εξαιρετικά προηγμένο ζευγάρι μοριακών ψαλιδιών, χρησιμοποιείται για την κοπή του DNA.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τρεις έως πέντε «εμβολιασμούς» σε διαστήματα 30 ημερών.

«Τα μισά από τα άτομα σε κάθε ομάδα εμβολίων δεν ανέπτυξαν ανιχνεύσιμη λοίμωξη από P. falciparum και ένα υποσύνολο αυτών των ατόμων υποβλήθηκε σε δεύτερο CHMI 6 μήνες αργότερα και παρέμεινε μερικώς προστατευμένο. Αυτά τα αποτελέσματα υποστηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη γενετικά εξασθενημένων σποροζωϊτών ως πιθανών εμβολίων κατά της ελονοσίας», υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Η επιβεβαίωση της ικανότητας των κουνουπιών να «εμβολιάζουν» είναι μια επιστημονική ανακάλυψη, αναφωνεί η Δρ Kirsten Lyke. Ο Lyke δεν συμμετείχε στη μελέτη για τα κουνούπια, αλλά ηγήθηκε της δοκιμής φάσης 1 για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer. Ήταν επίσης συν-ερευνήτρια για τα εμβόλια για τον COVID-19 της Moderna και Novavax.

Η έρευνα «αλλάζει πλήρως το παιχνίδι», υποστηρίζει η Lyke.


Η ομάδα των ερευνητών που χρηματοδοτούνται από το NIH ισχυρίζεται ότι τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια δεν θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό των μαζών και χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τη δοκιμή εμβολιασμού κατά της ελονοσίας για εξοικονόμηση κόστους.

«Αυτός και οι συνάδελφοί του ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο επειδή είναι δαπανηρή και χρονοβόρα η ανάπτυξη μιας σύνθεσης ενός παρασίτου που μπορεί να χορηγηθεί με μια βελόνα», σημειώνει η NPR.

Πηγή: thegatewaypundit.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:
 ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944
ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com
FACEBOOK Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. http://txs.oramaellas.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.