Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΥΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΞΙΑΣ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 


ΔΥΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΞΙΑΣ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020!! 
ΤΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΠΕ;;;;;

 

Δημοσίευσε

6 Αυγούστου 2021

Η κυβέρνηση στην Αθήνα απένειμε στρατηγικές επενδυτικές ιδιότητες στον προτεινόμενο ηλιακό σταθμό ισχύος 700 MW του Ενιπέα, αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ, και μια ομάδα 52 φωτοβολταϊκών μονάδων υπό ανάπτυξη από τον Καρατζή. Η εταιρεία διέθεσε 184,5 εκατομμύρια ευρώ για το έργο 362,75 MW.

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων της Ελλάδας δέχτηκε τις αιτήσεις των προγραμματιστών δύο έργων ηλιακής ενέργειας στην κρατική υπηρεσία Enterprise Greece για συνολική ισχύ 1,06 GW, κυρίως στη Θεσσαλία. Συνολικά αξίζουν 535 εκατομμύρια ευρώ.

Οι στρατηγικές επενδύσεις υλοποιούνται είτε από την κυβέρνηση είτε από ιδιωτικές εταιρείες είτε μέσω συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Όταν αποκτήσουν το καθεστώς, εισέρχονται σε μια λεγόμενη διαδικασία γρήγορης πορείας και έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά κίνητρα. Η ελάχιστη αξία για στρατηγικές επενδύσεις είναι 100 εκατομμύρια ευρώ και πρέπει να δημιουργηθούν τουλάχιστον 30 λεγόμενες ετήσιες μονάδες εργασίας.

Το Group Theta βρίσκεται σε γρήγορη επέκταση

Το μεγαλύτερο από τα δύο έργα είναι ένα φωτοβολταϊκό εργοστάσιο μέγιστης ισχύος 700 MW που σκοπεύει να κατασκευάσει ο Ενιπέας- Enipeas στη Θεσσαλία. Υπέβαλε την αίτηση στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο γιγάντιος ηλιακός σταθμός θα βρίσκεται στη Σκοπιά και την Καλλιθέα στο δήμο Φαρσάλων. Η τεκμηρίωση δείχνει ότι η μέγιστη παραγωγική ικανότητα θα ήταν 630 MW, μεταφράζεται σε περίπου 1,02 TWh σε ετήσια παραγωγή.

Το φωτοβολταϊκό εργοστάσιο του Ενιπέα-Enipeas σχεδιάζεται για μέγιστη ισχύ 700 MW και ετήσια ισχύ άνω του 1 TWh

Η εταιρεία είπε ότι το έργο περιλαμβάνει σύστημα αποθήκευσης ενέργειας στη Λάρισα. Σχεδιάζει να προσλάβει 1.100 άτομα για την κατασκευή ενώ ο ηλιακός σταθμός θα απασχολεί μόνιμα 38 εργαζόμενους.

Ο Ενιπέας ιδρύθηκε τον Ιούνιο του περασμένου έτους από τον Ιωάννη Θεοδωράκη. Η Newmoney ανέφερε ότι η εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στο Ηράκλειο Κρήτης είναι μέλος του Ομίλου Theta της οικογένειας Θεοδωράκη, που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα και στην ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης αιολικής, ηλιακής και ενέργειας.

Ο όμιλος είπε ότι διαθέτει άδειες ισχύος 1,63 GW σε φωτοβολταϊκά έργα στην Κεντρική Ελλάδα. Κατασκεύασε μια σειρά από μικρούς ηλιακούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα και ένα σύστημα ταρατσών 350 kW στη Γερμανία. Η Theta είπε ότι εγκατέστησε τρία φωτοβολταϊκά εργοστάσια στην Τουρκία με συνδυασμένη ισχύ 8,2 MW.

Κατά τη φάση υποβολής του έργου 700 MW, ο Ενιπέας είπε ότι θα εμπλέξει την κατασκευαστική ομάδα Archirodon.

Ο Καρατζής κερδίζει στρατηγική επένδυση για το δεύτερο γιγάντιο έργο του

Μετά τα τέλη του περασμένου έτους είχε στρατηγική επένδυση για 37 μονάδες συνολικής ισχύος 830 MW, ο Όμιλος Καρατζής και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Καρατζής κατάφεραν τώρα να επεκτείνουν την παρουσία του στο εθνικό χαρτοφυλάκιο πρώτης βαθμίδας με 52 ηλιακούς σταθμούς Συνολική ισχύς 362,75 MW.

Η προσπάθεια αξίζει 184,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την επίσημη τεκμηρίωση. Η αίτηση κατατέθηκε στην Enterprise Greece τον Νοέμβριο.

Ο Καρατζής είπε ότι οι φωτοβολταϊκές μονάδες θα εκτείνονται σε σχεδόν 550 εκτάρια. Θα βρίσκονται στο Κιλκίς, που βρίσκεται βόρεια της Θεσσαλονίκης και στη Λάρισα της Θεσσαλίας.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: https://balkangreenenergynews.com/greece-fast-tracks-two-pv-projects-worth-half-billion-euros-in-total/


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG: 
ΤΗΛ 6937248098 - ΕΜΑΙΛ: esy.kallitheasrodou@gmail.com
FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.