Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φιλοξενήστε Αφγανούς μετανάστες και λάβετε μετρητά- ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ Ε.Ε

 


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε οικονομικά κίνητρα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνουν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν.


Ο πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν έκανε την ανακοίνωση μετά από επίσκεψη στο κέντρο υποδοχής των Αφγανών υπαλλήλων της ΕΕ στην αεροπορική βάση Torrejon στην Ισπανία το Σαββατοκύριακο και κάλεσε τα κράτη μέλη να δεχτούν πρόσφυγες από τη χώρα που έπεσαν πρόσφατα στους Ταλιμπάν.

«Καλώ όλα τα κράτη που έχουν συμμετάσχει στις αποστολές στο Αφγανιστάν, Ευρωπαίους και άλλα, να διαθέσουν επαρκείς ποσοστώσεις υποδοχής, ώστε συλλογικά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη προστασίας», δήλωσε ο Φον ντερ Λάιεν, αναφορές 20 λεπτών .

«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να εξετάσει τα απαραίτητα δημοσιονομικά μέσα για να στηρίξει τα κράτη μέλη της ΕΕ που θα προσφέρουν για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να εγκατασταθούν στο έδαφός τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το 20 Minutes, δεν είναι σαφές πόσα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να δεχτούν Αφγανούς πρόσφυγες και τα οποία αρνήθηκαν κατηγορηματικά την προσφορά.

Ενώ πολλές χώρες έχουν στόχο την εκκένωση χιλιάδων Αφγανών και υπηκόων της ΕΕ από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, ορισμένα αεροπλάνα έχουν αφήσει το αεροδρόμιο σχεδόν εντελώς κενό.

Ένα γερμανικό αεροσκάφος Luftwaffe A-400M, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 200 ​​άτομα, μετέφερε μόλις επτά από την Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ηγέτης των Εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Keir Starmer επικαλέστηκε αναφορές ΜΚΟ που ισχυρίζονταν ότι βρετανικά αεροσκάφη είχαν επίσης φύγει από την Καμπούλ σχεδόν άδεια.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας αντέκρουσε αργότερα τον ισχυρισμό του ηγέτη της αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Κανένα από τα αεροπλάνα μας δεν μένει κενό. Δεν μπορώ να εγγυηθώ για άλλα έθνη, αλλά τα αεροπλάνα μας δεν αφήνουν ποτέ κενά. Αν έχουμε χώρους πάνω τους, τους προσφέρουμε για άλλα έθνη. Πήραμε πρόσφατα μερικούς διερμηνείς του ΝΑΤΟ, έχουμε βγάλει μερικούς ανθρώπους από άλλα [ευρωπαϊκά κράτη] ».

Η προσφορά μετρητών για στέγαση μεταναστών δεν είναι νέα πολιτική για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μπλοκ έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια ευρώ ως μέρος της μεταναστευτικής συμφωνίας με την Τουρκία από τότε που τέθηκε σε ισχύ το 2016 και νωρίτερα φέτος προσέφερε στην κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 3 δισεκατομμύρια ευρώ (2,5 δισεκατομμύρια//3,6 δισεκατομμύρια δολάρια) περισσότερα.

ΠΗΓΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: https://www.breitbart.com/europe/2021/08/24/eu-prez-to-member-states-host-afghan-migrants-and-get-cash/#

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG: 
ΤΗΛ 6937248098 - ΕΜΑΙΛ: esy.kallitheasrodou@gmail.com
FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.